מיצוי זכויות עקב תאונות ומחלות

מיצוי זכויות עקב תאונות ומחלות שונות חייב להיעשות בהתאם לסוג האירוע מסיבה אחת – לכל תאונה ומחלה מגיע פיצוי אחר בהתאם לתקנות המוסד לביטוח לאומי, פוליסות ביטוח פרטיות ועוד. המשמעות היא שבראש ובראשונה יש לסווג באופן נכון את האירוע, גם כדי לדעת איזה גורם ביטוחי לתבוע וגם כדי לדעת מה וכמה לתבוע.

למשל, תאונת דרכים שמתרחשת בדרך אל העבודה או ממנה נחשבת לתאונת עבודה – מה שאומר שיש לתבוע את המוסד לביטוח לאומי כנפגעי תאונת עבודה. רק לאחר מיצוי הזכויות כנפגעי עבודה עליכם לתבוע את חברת הביטוח (שלכם או של הגורם הפוגע) כדי לקבל את המגיע לכם כנפגעי תאונת דרכים.

כמו כן, חשוב לדעת שבמקרים מסוימים לא נדרשת הוכחת חפות כדי לקבל פיצויים. למשל, תאונות תלמידים או תאונות דרכים. יתרה מזאת – במקרים אלו השאלה אינה האם מגיע פיצוי אלא מה יהיה גובהו. המשמעות היא שבמקרים אלו מספיק ביקור אצל הרופא כדי להוכיח פגיעה גופנית (נזקי גוף בלשון החוק) שמזכה בפיצויים.

אז מה עושים?

אנשים רבים פונים לחברה כזו או אחרת שמבטיחה מיצוי זכויות רפואיות. עם זאת, חשוב לזכור שחברות אלו אינן מספקות ייעוץ ו/או טיפול משפטי, אין להן סמכות בייצוג מטופלים בבתי דין (למשל בית דין לעבודה במקרים של תאונות עבודה) והן אינן מייצגות מבוטחים בוועדות רפואיות, כך שתפקידן מסתכם בעזרה במילוי הטפסים הנדרשים למוסד לביטוח לאומי.

לכן, מומלץ ואף רצוי לשכור את שירותיו של עורך דין שמתמחה בתחום זה. למשל, אם ברצונכם לבצע מיצוי זכויות עקב תאונות ומחלות עורך דין מאור עזרן הוא האיש שלכם. עו"ד עזרן מתמחה בתביעות נזיקין על סוגיהן השונים לרבות תאונות עבודה, תאונות דרכים ואובדן כושר עבודה כתוצאה ממחלות שונות כך שאתם בידיים הכי מקצועיות שאפשר.